26-9-2020

 

Het  vogel nest  12 weken oud

 

26-9-2020

Twaalf weken oud.

Afgelopen vrijdag zijn Suus en Loki voor de tweede keer naar de dierenarts geweest voor hun tweede enting en de chip. Natuurlijk werden ze van te voren weer van top tot teen ( lees: van snorretje tot staartje) nagekeken. Allebei waren ze heel stoer tijdens het chippen, Suus gaf zelfs geen kick.

En dan komt er toch echt een einde aan de kitten periode van het Vogelnest bij ons. De kitten periode die begon  met de blijdschap dat Mees voor het eerst vader zou worden en op 4 juli met de geboorte van  vier prachtige kittens:

Raven, Arend, Sijsje en Vink.

Doordat de bevalling zo razendsnel verliep en Sterre het heft in eigen handen nam, waren bij Raven en Vink de navelstreng te kort en ruw afgebeten waardoor het buikvlies van beide kittens kapot getrokken was. Raven overleed twee dagen na de geboorte en Vink na negen dagen. 

Kittens verliezen tijdens de kittenperiode komt helaas soms voor maar wennen doet het nooit...

Gelukkig ging het wel heel goed met Arend (Loki) en Sijsje (Suus) . Het duo groeide op als kool en mama Sterre was weer de hele periode een fantastische mama. Mooi was het om te zien hoe leuk de twee opgroeiden met de vier weken oudere Toffee kittens. Hoewel ze een heel stukje jonger waren, deden ze niet onder voor de grotere, tijdens klauter en stoei partijen. 

Toen de Toffeetjes verhuisd waren groeiden de twee meer naar elkaar toe maar ook hadden ze een hele goede band met de nog jonge Teuntje en de eeuwig jonge Woud. Suus was daarnaast dikke vrienden met grote Beer, zijn staart was haar favoriete slaapplek. Loki had een enorme klik met teckel Noor en die twee stoeiden wat af samen. (Een genot om naar te kijken!)

Aankomende week gaan Suus en Loki verhuizen. Naar nieuwe eigenaren die niet kunnen wachten op hun komst en waarvan wij zeker weten dat ze beide een heel fijne toekomst tegemoet gaan. Wij wensen de nieuwe eigenaren heel veel geluk en plezier met hun nieuwe huisgenoot !

Liefs Gerard en Yvanka

 

Het vogel nest:

ouders:

Gr. Int. Ch. Uma von den Wallufer Waldgeister  (Sterre)  &

Ermes de la Quebrada del Yuro (Mees)

totale inteelt :3,68 %

                                                                       

Kater:  Yvanka's Arend          Black silver tabby blotched

 Besproken, roepnaam:         Loki      12 weken: 2025 gram                                                                                                             

                                                              

 

Poes:   Yvanka's Sijsje            Blue tabby blotched /white

Besproken, roepnaam:        Suus       12 weken: 1745 gram